Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht van Hengelo Promotie is als volgt samengesteld. 

Kees Schafrat

Sinds 2012 mag ik als eigenaar van Boekhandel Broekhuis vanuit Hengelo werken aan de belangen van onze stad. Een stad vol potentie, die na jaren weer duidelijk zichtbaar wordt en trots teweeg brengt onder bewoners en ondernemers. In 2016 ben ik gevraagd voor de toezichthoudende rol van Hengelo Promotie en sinds 2018 hoop ik als voorzitter van deze Raad een stuwende bijdrage te leveren aan deze geweldige stad.

Roswyde Burgman

Mijn professionele achtergrond ligt in de podiumkunsten. Als programmeur was ik jarenlang verbonden aan Concordia in Enschede. Tegenwoordig ben ik in de functie van directeur-bestuurder van het HOFtheater in Raalte verantwoordelijk voor een middelgroot cultuurbedrijf. Ik stuur de medewerkers en vrijwilligers aan, houd me bezig met de bedrijfsvoering en financiële zaken en stel het theaterprogramma samen. Ook naast mijn werk vind ik het leuk en belangrijk om me in te zetten voor de cultuur in onze samenleving. Daarom ben ik lid van de Raad van Toezicht van Hengelo Promotie. Samen met de andere toezichthouder(s) adviseer ik de bestuurder over algemene kwesties en in het bijzonder richt ik me op HR.

Lex Roolvink

‘Vraag niet wat de stad voor jou kan doen maar wat jij voor de stad kunt doen.’ Deze van Kennedy afgeleide uitspraak is voor mij bepalend geweest voor mijn functioneren als burgemeester en als gemeentesecretaris. Graag wil ik mijn energie inzetten in mijn geboortestad om de doelstellingen van Hengelo Promotie vanuit mijn rol als lid van de Raad van Toezicht te realiseren.