Hengelo Promotie brengt lichtpuntjes met LICHT!

Van 12 t/m 27 februari wordt de eerste editie van LICHT georganiseerd. Een initiatief wat in de toekomst moet uitgroeien tot een waar LICHT Festival.

DNA van Hengelo

LICHT draait om techniek, vaardig & vindingrijkheid, kunst en aandacht voor het individu en de stad. Kenmerken die in het DNA van Hengelo en de Hengeloërs zitten en die tijdens LICHT letterlijk en figuurlijk worden uitgelicht in de binnenstad van Hengelo. Verschillende partijen hebben de handen ineen geslagen om LICHT tot stand te laten komen. Organisatoren, ondernemers, kunstenaars en culturele instellingen zetten door middel van techniek, projectie en kunst het centrum van Hengelo gedurende twee weken in de schijnwerpers.

Wandelroute

Er is een wandelroute gemaakt die langs de verschillende objecten leidt en zorgt voor vermaak en verwondering voor jong en oud. Zo is er het project van de Stichting Verrev en Trimotion op het evenementenplein (Burgemeester Jansenplein). Een aantal met graffiti uitgelichte zeecontainers vormen het decor voor een bijzondere reis door het (industriële) verleden van Hengelo. Kunstenaar Peter Vink (bekend van het prachtige lichtkunstwerk in de nieuwe stadhuishal) heeft speciaal voor LICHT een kunstwerk gemaakt dat te bewonderen is op één van de Heartpool sokkels achter de Lambertusbasiliek in de Wemenstraat. Ook de basiliek zelf zal op een bijzondere wijze worden aangelicht.

Techniek, kunst en persoonlijke aandacht komen samen

Ton Nieuwenhuis van Tick Tick Boom en Martin Ciesluk van Outside the Circle visualiseren met het project SAMEN boven de vijver van het Prins Bernhardplantsoen persoonlijke aandacht, liefde en verbinding in een tijd waarin er steeds meer afstand ontstaat tussen individuen. Bij het Industrieplein in Hart van Zuid komt de identiteit van dit bijzondere gebied in ontwikkeling tot uiting in een schouwspel van graffitikunst, vaardigheid en projectie.

Uitbreiding tot festival

En zo zijn er nog veel meer andere activiteiten en objecten die straks te bewonderen zijn. “Dit initiatief is de start van een grootschalig festival voor in de toekomst. Wij hebben de ambitie om straks met LICHT festivals zoals GLOW Eindhoven te evenaren. Het past volledig bij het DNA van Hengelo en ik ben er van overtuigd dat we met hulp en inbreng van allerlei Hengelose partijen LICHT kunnen laten uitgroeien tot een festival van formaat. En op dit moment hopen we een lichtpuntje te kunnen brengen aan de bewoners en bezoekers van Hengelo. Mensen kunnen immers op een verantwoorde manier een wandeling maken en de objecten en activiteiten bewonderen”, aldus Miriam Groothuis, Evenementen Coördinator van Hengelo Promotie.

LICHT vindt plaats van 12 t/m 27 februari in de binnenstad van Hengelo. Meer informatie over de wandelroute, objecten, activiteiten en een plattegrond is te vinden op www.uitinhengelo.nl/LICHT.

LICHT is een initiatief van Hengelo Promotie en wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Centrummanagement Hengelo, Gemeente Hengelo, Stichting Verrev, Trimotion, Tick Tick Boom, Outside the Circle, Metropool|Poppodia van Twente en kunstenaar Peter Vink.

 

Ontvang maandelijks een nieuwsbrief met het laatste nieuws van Uit in Hengelo. Uitschrijven kan op elk moment via een link onderin de nieuwsbrief. 

Abonneer je op onze nieuwsbrief