Helaas dit jaar geen schaatsbaan in Hengelo

Het spande er al een tijdje om. Vanwege de aankondiging dat er nieuwe maatregelen werden ingevoerd in verband met Covid-19, had de organisatie, die dit jaar in handen was van Hengelo Promotie en Stichting Centrum Management (SCH) de start van de schaatsbaan al met een week opgeschoven. Afgelopen vrijdag tijdens de persconferentie werd duidelijk dat het financieel en maatschappelijk niet mogelijk is om de schaatsbaan te organiseren.

 

Met pijn in het hart heeft de organisatie moeten besluiten de schaatsbaan te annuleren voor dit jaar. Met de huidige situatie en maatregelen zijn er teveel beperkingen en risico’s. Helaas komt hierdoor ook het schoolschaatsen te vervallen. Alle betrokken zijn inmiddels geïnformeerd.


Lichtpuntjes
 

“We hadden het graag anders gezien en hebben ook tot het laatste moment gewacht om een weloverwogen besluit te kunnen nemen”, aldus Monique Delsing-Otto, Marketing Manager Hengelo Promotie. “We gaan nu extra hard aan de slag om toch sfeer en beleving te bieden in de binnenstad, binnen de mogelijkheden die er zijn”. Zo staan er prachtige verlichte objecten in het centrum en worden er volgende week nog twee extra objecten geplaatst door Stichting Centrum Management Hengelo.

 

Sfeeracties

Vanaf volgende week wordt de binnenstad nog sfeervoller aangekleed met kerstbomen en lopen tijdens de feestdagen Pietenbandjes en kerstkoren door de binnenstad.  Op 10 december start de Wensboom, een initiatief van WISH3, SCH, Hengelo Promotie en Rabobank Centraal Twente waarmee de komende periode weer wensen vervuld kunnen worden van inwoners van de gemeente Hengelo.

 

Kijk voor meer informatie en activiteiten op www.uitinhengelo.nl

 

Ontvang maandelijks een nieuwsbrief met het laatste nieuws van Uit in Hengelo. Uitschrijven kan op elk moment via een link onderin de nieuwsbrief. 

Abonneer je op onze nieuwsbrief