Financiële bijdrage voor evenementen

Financiële bijdrage

Evenementen zijn belangrijk voor een stad. Ze zorgen voor levendigheid, hebben een belangrijke maatschappelijke en sociale functie en versterken het profiel van de stad. Bovendien zorgen goed georganiseerde evenementen voor een economische spin-off in Hengelo. Met een goed toetsingskader voor het verlenen van een financiële bijdrage kan er sturing worden gegeven aan de programmering en spreiding van evenementen in Hengelo. Een programmering die aansluit op de behoefte van de Hengelose bevolking en past bij de identiteit en de positionering van de stad.

Het budget voor financiële bijdragen bestaat uit een bijdrage vanuit de gemeente en een bijdrage van Stichting Centrummanagement Hengelo. Een adviescommissie die bestaat uit leden van Hengelo Promotie, Stichting Centrummanagement Hengelo, de sectoren cultuur, het bedrijfsleven en inwoners, beoordelen de aanvragen en kennen al dan niet een bijdrage toe. 

Organiseer jij een evenement en wil je in aanmerking komen voor een financiële bijdrage? Voor 2022 is het alleen nog mogelijk om een aanvraag in te dienen voor nieuwe en spontane initiatieven.  Meer weten? Check dan de voorwaarden en procedure.